Dietní rajčatová polévka se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

75 g slanina
sůl
petrželka
2 ks brambory
1 ks cibule
1 ks cuketa
500 g rajče
1 ks pórek
4 ks mrkev
50 g rýže
bazalka
lilek
1 l zeleninový vývar
400 g bílé fazole
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ve vroucí osolené vodě uvaříme rýži.

  2. Zeleninu, cibuli a česnek oloupeme. Lilek, cuketu a cibuli nadrobno nakrájíme, mrkev nakrájíme proužky, pórek na kolečka a česnek utřeme se špetkou soli. Zeleninu podusíme a zalijeme vývarem.

  3. Nadrobno nakrájenou slaninu také podusíme. Rajčata oloupeme a dáme na 20 minut do zeleninového vývaru se zeleninou. Na posledních 10 minut přidáme do polévky okapané fazole a vařenou rýži.

  4. Dietní rajčatovou polévku se zeleninou ozdobíme petrželkou a bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!