Kuřecí ptáčci deluxe recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
5 ks vejce
2 ks cibule
750 ml voda
2 lžičky vegeta
1 ks hermelín
3 ks špekáček
plnotučná hořčice
4 lžíce hladká mouka
6 plátků anglická slanina
1 ks červená paprika
olej na smažení
0,5 sklenic sterilované okurky
mletý černý pepř
granulovaný sušený česnek
7 ks kuřecí prsní řízek

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso odblaníme. Jeden řízek nakrájíme na kostičky a ostatní řízky rozklepeme na větší pláty. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, šest jich dáme bokem a ostatní pokrájíme na menší kusy. Jeden špekáček nakrájíme na šest proužků, ostatní nakrájíme na kostičky. Papriku nakrájíme na proužky, sýr - hermelín nebo camembert na plátky, půl cibule na plátky a ostatní cibuli na jemno. Z okurek si taky odložíme šest čtvrtek a zbylé okurky pokrájíme na kostičky

  2. Naklepané kuřecí maso osolíme, opepříme, posypeme granulovaným česnekem a potřeme hořčicí. Na každý plát položíme plátek slaniny, kousek špekáčku, čtvrtku vejce a okurky, plátek cibule a sýra a proužek papriky. Kuřecího ptáčka stočíme a omotáme nití nebo sepneme párátky

  3. Na oleji osmažíme cibuli dozlatova a přidáme kuřecí ptáčky. Opečeme je z obou stran, přisypeme nakrájené maso, špekáčky, okurky a vejce, přidáme 3 lžíce hořčice, nálev z okurek, podle chuti osolíme a opepříme, podlijeme polovinou vody a dusíme doměkka. Pak vyndáme hotové kuřecí ptáčky na talíř, odmotáme nit nebo vyndáme párátka a přikryjeme je

  4. Do omáčky přidáme vegetu, zahustíme moukou rozmíchanou ve zbytku vody a ještě chvíli povaříme

  5. Kuřecí ptáčky deluxe podáváme s rýží a okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!