Kuřecí ragú s hruškou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 3 lžíce máslo 1 - 2 lžičky solamyl 100 ml smetana 1 hrst pažitka 2 - 3 snítky tymián 1 ks rajče 1 ks mrkev 100 ml bílé víno 1 ks červená paprika strouhaný sýr mletý černý pepř 2 ks kuřecí stehenní řízek 2 ks větší hruška
Postup Kuřecí ragú s hruškou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehenní řízky očistíme a nakrájíme na kostičky. Mrkev oloupeme a jemně nastrouháme. Rajče spaříme, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Omytou papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na malé kostičky. Smetanu promícháme se solamylem. Hrušky omyjeme, seřízneme asi 1 - 2 cm pod stopkou a vydlabeme v nich dutinu
Na másle s olejem opečeme za stálého míchání kuřecí maso. Jakmile maso zbělá, přilijeme bílé víno, přidáme snítky tymiánu, pepř a sůl. Zmírníme teplotu a zvolna 5 minut dusíme. Potom vmícháme, papriku, rajče a mrkev. Zeleninu s masem opět podusíme doměkka a zahustíme smetanou se solamylem
Vydlabané hrušky naplníme kuřecím ragú, posypeme sýrem a necháme v troubě zapéci asi 15 minut při teplotě 200 °C
Kuřecí ragú podáváme se zapečenou hruškou a dušenou jasmínovou rýží.