Kuřecí ragú s hruškou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
3 lžíce máslo
1 - 2 lžičky solamyl
100 ml smetana
1 hrst pažitka
2 - 3 snítky tymián
1 ks rajče
1 ks mrkev
100 ml bílé víno
1 ks červená paprika
strouhaný sýr
mletý černý pepř
2 ks kuřecí stehenní řízek
2 ks větší hruška

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehenní řízky očistíme a nakrájíme na kostičky. Mrkev oloupeme a jemně nastrouháme. Rajče spaříme, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Omytou papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na malé kostičky. Smetanu promícháme se solamylem. Hrušky omyjeme, seřízneme asi 1 - 2 cm pod stopkou a vydlabeme v nich dutinu

  2. Na másle s olejem opečeme za stálého míchání kuřecí maso. Jakmile maso zbělá, přilijeme bílé víno, přidáme snítky tymiánu, pepř a sůl. Zmírníme teplotu a zvolna 5 minut dusíme. Potom vmícháme, papriku, rajče a mrkev. Zeleninu s masem opět podusíme doměkka a zahustíme smetanou se solamylem

  3. Vydlabané hrušky naplníme kuřecím ragú, posypeme sýrem a necháme v troubě zapéci asi 15 minut při teplotě 200 °C

  4. Kuřecí ragú podáváme se zapečenou hruškou a dušenou jasmínovou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!