Cupcakes s velikonočními vajíčky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 - 3 ks vejce
80 - 100 g čokoláda
60 g cukr krupice
98 g cukr krystal
145 g hladká mouka
1 balíček vanilkový pudink
1 lžička kypřící prášek do pečiva
1 lžička vanilkový extrakt
250 ml plnotučné mléko
45 ml plnotučné mléko
200 g Hera Máslová příchuť
85 g Hera Máslová příchuť
čokoládová vajíčka

Postup přípravy receptu

  1. V mixéru vyšleháme rostlinný tuk Hera Máslová příchuť společně s cukrem, dokud není směs kompaktní a nadýchaná. Poté přidáme vejce, vždy jedno po druhém, a vše důkladně prošleháme. Nakonec jen krátce zašleháme vanilkový extrakt

  2. Vedle v misce si smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Celou směs pak prosejeme přes sítko a postupně ji zapracujeme spolu s mlékem a čokoládou do vyšlehané směsi v mixéru. Ingredience přidáváme střídavě, mixujeme na nižší rychlost a po menších částech. Vždy začínáme a končíme suchou směsí. Jakmile je směs hladká a kompaktní, přestaneme se šleháním. Díky tomu zůstane těsto nadýchané

  3. Plech na muffiny si vyložíme papírovými košíčky. Naplníme je do 2/3 těstem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 17 - 20 minut

  4. Větší část mléka nalijeme do kastrůlku, přidáme cukr a povaříme. Pudink dobře rozmícháme ve zbylém studeném mléce, přilijeme k vařící směsi a mícháme tak dlouho, až tato směs zhoustne a krátce probublá. Ztratí se tak chuť škrobu

  5. Na závěr upečené cupcakes ozdobte připraveným krémem a čokoládovými či marcipánovými vajíčky

  6. Velikonoční cupcakes servírujeme jako jemný zákusek s kávou nebo čajem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!