Lososové karbanátky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
olej
sůl
1 ks vejce
2 lžíce solamyl
mletý bílý pepř
2 lžíce citronová šťáva
2 ks jarní cibulka
3 lžíce rybí omáčka
1 špetka sušený rozmarýn
1 ks červená chilli paprička
1 kg mražený losos
Postup Lososové karbanátky
Postup přípravy receptu
-
Lososa necháme rozmrazit, Potom ho omyjeme, stáhneme z kůže a vykostíme. Takto připravené maso umeleme
Cibulku očistíme a i s natí velmi jemně usekáme. Papričku zbavíme semínek a jemně nakrájíme
Umleté rybí maso vložíme do mísy, zalijeme rybí omáčkou, citronovou šťávou, osolíme, opepříme a okořeníme podle chuti sušeným nebo čerstvým rozmarýnem. Přidáme usekanou cibulku, papričku, zasypeme solamylem a vše řádně spojíme vejcem. Vzniklou hmotu necháme v chladu asi 15 minut rozležet
Polévkovou lžící tvoříme karbanátky, které zvolna smažíme na oleji do růžova a necháme okapat na papírovém ubrousku
Lososové karbanátky podáváme s bramborami připravenými na nejrůznější způsoby - jako například zapečené smetanové brambory nebo vařené bylinkové brambory, případně hranolky. Podle oblíbenosti podáváme k lososovým karbanátkům smetanové dipy a čerstvou zeleninu.