Lososové karbanátky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks vejce
2 lžíce solamyl
mletý bílý pepř
2 lžíce citronová šťáva
2 ks jarní cibulka
3 lžíce rybí omáčka
1 špetka sušený rozmarýn
1 ks červená chilli paprička
1 kg mražený losos

Postup přípravy receptu

  1. Lososa necháme rozmrazit, Potom ho omyjeme, stáhneme z kůže a vykostíme. Takto připravené maso umeleme

  2. Cibulku očistíme a i s natí velmi jemně usekáme. Papričku zbavíme semínek a jemně nakrájíme

  3. Umleté rybí maso vložíme do mísy, zalijeme rybí omáčkou, citronovou šťávou, osolíme, opepříme a okořeníme podle chuti sušeným nebo čerstvým rozmarýnem. Přidáme usekanou cibulku, papričku, zasypeme solamylem a vše řádně spojíme vejcem. Vzniklou hmotu necháme v chladu asi 15 minut rozležet

  4. Polévkovou lžící tvoříme karbanátky, které zvolna smažíme na oleji do růžova a necháme okapat na papírovém ubrousku

  5. Lososové karbanátky podáváme s bramborami připravenými na nejrůznější způsoby - jako například zapečené smetanové brambory nebo vařené bylinkové brambory, případně hranolky. Podle oblíbenosti podáváme k lososovým karbanátkům smetanové dipy a čerstvou zeleninu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!