Lososové filé na česneku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek sůl 50 g máslo 1/2 ks limetka hladká mouka 2 porce filé z lososa s kůží 1 lžička čerstvě mletý zelený pepř
Postup Lososové filé na česneku
Postup přípravy receptu
-
Vyšší plát lososa s kůží očistíme, pokapeme limetkou nebo citronem, potřeme solí a čerstvě nadrceným pepřem. Lososa těsně před smažením obalíme v hladké mouce, získá tak na křupavosti
Máslo rozpustíme, přidáme prolisovaný česnek a necháme ho "zavonět". V tuto chvíli vhodíme lososa a osmahneme po obou stranách. Stačí tak 4 minuty z každé strany. Losos by měl zůstat ve středu růžový
Hotové lososové filé na česneku podáváme s rýží, bramborovou kaší nebo podle chuti s jakoukoliv jinou přílohou. Přidáme nakrájenou čerstvou zeleninu a už si jen pochutnáváme.