Lososové filé na česneku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
sůl
50 g máslo
1/2 ks limetka
hladká mouka
2 porce filé z lososa s kůží
1 lžička čerstvě mletý zelený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vyšší plát lososa s kůží očistíme, pokapeme limetkou nebo citronem, potřeme solí a čerstvě nadrceným pepřem. Lososa těsně před smažením obalíme v hladké mouce, získá tak na křupavosti

  2. Máslo rozpustíme, přidáme prolisovaný česnek a necháme ho "zavonět". V tuto chvíli vhodíme lososa a osmahneme po obou stranách. Stačí tak 4 minuty z každé strany. Losos by měl zůstat ve středu růžový

  3. Hotové lososové filé na česneku podáváme s rýží, bramborovou kaší nebo podle chuti s jakoukoliv jinou přílohou. Přidáme nakrájenou čerstvou zeleninu a už si jen pochutnáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!