Lososové filety pečené v pergamenu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 ks rajčata
2 ks cuketa
1 balení rýže
0,5 ks limetka
1 lžička olivový olej
40 g bylinkové máslo
mletý černý pepř
800 g lososové filety
4 ks koktejlové krevety

Postup přípravy receptu

  1. Pečicí papír nastříháme na čtyři díly zhruba 40 x 40 cm velké a potřeme každý uprostřed trochou olivového oleje. Zeleninu omyjeme a cuketu i rajčata nakrájíme na zhruba 1 - 2 cm tlusté plátky. Rajčata odstopkujeme, pokrájíme na čtvrtky a vykrojíme střed

  2. Zeleninovou směs rozdělíme na čtyři díly, každý položíme na jeden arch pečicího papíru a okořeníme solí a pepřem. Na zeleninový podklad položíme po jednom lososovém filetu, který pokapeme citronovou šťávou a okořeníme špetkou soli a pepře. Nakonec potřeme filet čtvrtinou bylinkového másla a navrch dáme jednu koktejlovou krevetu. Konce archu papíru svážeme nití, čímž se vytvoří malé balíčky

  3. Balíčky naskládáme na plech a pečeme v předehřáté troubě na zhruba 180 °C (cirkulující vzduch – 165 °C) po dobu 15 až 17 minut. Mezitím uvaříme rýži podle pokynů na obale

  4. Lososovo-zeleninové balíčky naaranžujte na talíře a podáváme s rýží

  5. Zdroj: nordsee.cz

  6. Foto: Thinkstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!