Lososové filety pečené v pergamenu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 ks rajčata 2 ks cuketa 1 balení rýže 0,5 ks limetka 1 lžička olivový olej 40 g bylinkové máslo mletý černý pepř 800 g lososové filety 4 ks koktejlové krevety
Postup Lososové filety pečené v pergamenu
Postup přípravy receptu
-
Pečicí papír nastříháme na čtyři díly zhruba 40 x 40 cm velké a potřeme každý uprostřed trochou olivového oleje. Zeleninu omyjeme a cuketu i rajčata nakrájíme na zhruba 1 - 2 cm tlusté plátky. Rajčata odstopkujeme, pokrájíme na čtvrtky a vykrojíme střed
Zeleninovou směs rozdělíme na čtyři díly, každý položíme na jeden arch pečicího papíru a okořeníme solí a pepřem. Na zeleninový podklad položíme po jednom lososovém filetu, který pokapeme citronovou šťávou a okořeníme špetkou soli a pepře. Nakonec potřeme filet čtvrtinou bylinkového másla a navrch dáme jednu koktejlovou krevetu. Konce archu papíru svážeme nití, čímž se vytvoří malé balíčky
Balíčky naskládáme na plech a pečeme v předehřáté troubě na zhruba 180 °C (cirkulující vzduch – 165 °C) po dobu 15 až 17 minut. Mezitím uvaříme rýži podle pokynů na obale
Lososovo-zeleninové balíčky naaranžujte na talíře a podáváme s rýží
Zdroj: nordsee.cz
Foto: Thinkstock.com