Cuketový ďáblík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 palička česnek
1 dl ocet
1 lžička hořčice
3-4 ks feferonky
1-2 lžíce zázvor
1 ks Deko
2 ks větší cibule
2 ks červená paprika
250 ml řepkový olej
2 kg velká cuketa
1-2 ks větší mrkev
podle chuti
sůl
sójová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme, rozkrájíme a společně s bílou hořčicí, oloupaným česnekem, cibulí, zázvorem, olejem, octem, rozkrájenými feferonkami a Dekem dáme vařit doměkka. Povařenou směs rozmixujeme, fajnšmekři propasírují přes sítko, dochutíme solí, sójovou omáčkou, je-li třeba zahustit, tak ještě povaříme.

  2. Cuketovou směsí naplníme skleničky a sterilujeme při 80 °C 20 minut. Po sterilování překlopíme a necháme vychladnout.

  3. Feferonky se dají nahradit chilli, pálivou paprikou, můžeme přidat více zázvoru, jakou kdo má fantazii a chuť.

  4. Cuketový ďáblík se dá použít ve studené i teplé kuchyni.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!