Treska v sýrovém bešamelu recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

olej
sůl
2 lžíce máslo
400 ml smetana
1/2 ks celer
100 g parmazán
2 lžíce hladká mouka
citronová šťáva
600 g rybí filé (treska)
mletý černý pepř
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Kousky ryby očistíme, zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran na oleji. Celer oloupeme a uvaříme ve slané vodě doměkka. Opečenou rybu a uvařený celer spolu rozmixujeme dohladka a podle chuti osolíme a opepříme

  2. Na másle orestujeme mouku, kterou postupně ředíme smetanou a zvolna vaříme asi 20 minut. Pak za stáleho míchání přidáme parmazán. Jakmile se sýr rozpustí, přimícháme do omáčky rozmixovanou rybu s celerem a směs rozdělíme do zapékacích máslem vymazaných misek. Pokrm zapečeme při 200 °C dorůžova

  3. Zapečenou tresku v sýrovem bešamelu podáváme s čerstvou zeleninou a pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!