Treska v sýrovém bešamelu recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- olej sůl 2 lžíce máslo 400 ml smetana 1/2 ks celer 100 g parmazán 2 lžíce hladká mouka citronová šťáva 600 g rybí filé (treska) mletý černý pepř máslo na vymazání
Postup Treska v sýrovém bešamelu
Postup přípravy receptu
-
Kousky ryby očistíme, zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran na oleji. Celer oloupeme a uvaříme ve slané vodě doměkka. Opečenou rybu a uvařený celer spolu rozmixujeme dohladka a podle chuti osolíme a opepříme
Na másle orestujeme mouku, kterou postupně ředíme smetanou a zvolna vaříme asi 20 minut. Pak za stáleho míchání přidáme parmazán. Jakmile se sýr rozpustí, přimícháme do omáčky rozmixovanou rybu s celerem a směs rozdělíme do zapékacích máslem vymazaných misek. Pokrm zapečeme při 200 °C dorůžova
Zapečenou tresku v sýrovem bešamelu podáváme s čerstvou zeleninou a pečivem.