Třešňová bublanina recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 ks vejce
1 balíček prášek do pečiva
300 g cukr moučka
cukr moučka
300 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
0,215 l smetana ke šlehání
hrubá mouka na vysypání
1 sklenice třešňový kompot

Postup přípravy receptu

  1. Třešňový kompot (dobré jsou i višně) vyklopíme do cedníku a necháme okapat

  2. Vejce společně s cukrem šleháme do pěny, postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a šlehačku

  3. Vznikne nám hutnější těsto, které rozetřeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech s vyšším okrajem. Na těsto nasypeme třešně nebo višně (ovoce můžeme i smíchat) a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 40 minut

  4. Po upečení bublaninu nakrájíme na kostky a posypeme moučkovým cukrem. Podáváme ke kávě či čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!