Třešňová bublanina recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 3 ks vejce 1 balíček prášek do pečiva 300 g cukr moučka cukr moučka 300 g polohrubá mouka tuk na vymazání 0,215 l smetana ke šlehání hrubá mouka na vysypání 1 sklenice třešňový kompot
Postup Třešňová bublanina
Postup přípravy receptu
-
Třešňový kompot (dobré jsou i višně) vyklopíme do cedníku a necháme okapat
Vejce společně s cukrem šleháme do pěny, postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a šlehačku
Vznikne nám hutnější těsto, které rozetřeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech s vyšším okrajem. Na těsto nasypeme třešně nebo višně (ovoce můžeme i smíchat) a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 40 minut
Po upečení bublaninu nakrájíme na kostky a posypeme moučkovým cukrem. Podáváme ke kávě či čaji.