Cuketa v krnovském těstíčku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžička sůl
2 ks vejce
150 ml mléko
1 ks cuketa
1 lžička koření gyros
olej na smažení
2 špetky kypřící prášek do pečiva
100 ml minerální voda
4 lžíce celozrnná pšeničná mouka
2 lžičky koření adžika
4 lžíce směs bramborové knedlíky v prášku

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu omyjeme, osušíme a nakrájíme asi na půl centimetru silná kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme

  2. Na těstíčko rozšleháme vejce s kořením adžika, gyros kořením, solí, mlékem, prolisovaným česnekem, minerálkou, vrchovatými lžícemi celozrnné mouky, směsi na bramborové knedlíky v prášku a práškem do pečiva. Minerálku můžeme obměnit světlým pivem

  3. Kolečka cukety protáhneme v těstíčku a usmažíme z obou stran v rozpáleném oleji

  4. Cuketu v krnovském těstíčku podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou nebo salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!