Zapečená vegetariánská cuketa s rýží recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
1 ks cuketa
100 g rýže
bazalka
100 g sýr
2 - 3 lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Na kapce olivového oleje osmahneme rýži do světle žluté barvy. Občas mícháme. Pak ji zalijeme vodou, pozor prská, osolíme a necháme vodu vyvařit. Těsně před tím, než rýže změkne, odstavíme, zakryjeme poklicí a necháme dojít

  2. Cuketu podélně rozkrojíme a vydlabeme vnitřek, který dáme do mísy. Vydlabanou cuketu i vnitřek v míse osolíme a necháme odstát, aby pustil přebytečnou vodu. Tu pak slijeme a osušíme

  3. Na olivovém oleji zpěníme cibuli. Přidáme nakrájenou a osušenou dužninu z cukety a osmažíme dozlatova. Pak přidáme rýží, trochu soli, bazalku nebo jiné koření podle chuti. Až se vše spojí, odstavíme, vmícháme nastrouhaný sýr a směsí naplníme cuketu

  4. Vegetariánskou cuketu s rýží pečeme v remosce či troubě na 250 °C, dokud světlý vnitřek cukety neztmavne a hlavně nezměkne. Obvykle asi 45 minut

  5. Zapečená vegetariánská cuketa s rýží je výborná se zeleninovým salátem s jogurtovou zálivkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!