Cuketa s bramborovými noky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
sůl
1 ks cibule
450 g cuketa
olivový olej
1 ks červená paprika
200 ml bílý jogurt
500 g bramborové gnocchi (polotovar)
1 lžíce čerstvý nebo mražený kopr

Postup přípravy receptu

  1. Jogurt osolíme, promícháme s usekaným koprem, podle chuti můžeme přisladit a necháme rozležet

  2. Cibuli a papriku očistíme a nakrájíme na kostičky. Cuketu omyjeme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na tenké plátky

  3. Bramborové gnocchi uvaříme podle návodu na obalu

  4. V hlubší pánvi na oleji postupně orestujeme cibuli, papriky a cuketu. Potom přidáme uvařené a okapané bramborové gnocchi a vše na pánvi promícháme. Podle chuti osolíme

  5. Cuketu s bramborovými noky podáváme s jogurtovo-bylinkovou omáčkou. Místo kopru můžeme použít podle oblíbenosti pažitku, petrželku nebo i mátu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!