Pikantní pochoutkový salát recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
250 ml majonéza
1 lžíce kapary
50 ml zakysaná smetana
100 g sterilovaný hrášek
2 ks sladkokyselá okurka
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika
3 ks nakládané feferonky
2 ks bílá cibule
500 g vepřova šunka

Postup přípravy receptu

  1. Na salát si dva dny předem připravíme vajíčka. Uvaříme je natvrdo, oloupeme a vložíme do láku z okurek

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rozebereme je na klínky a spaříme vařící vodou. Necháme vychladnout

  3. Kapary pokrájíme na malé kousky. Hrášek necháme okapat. Šunku nakrájíme na tenké nudličky. Vajíčka jemně usekáme. Okurku nakrájíme na jemné nudličky. Feferonky necháme okapat, zbavíme zrníček a jemně usekáme

  4. Majonézu smícháme se zakysanou smetanou a podle chuti okořeníme pálivou paprikou a čerstvě mletým pepřem

  5. Všechny pokrájené suroviny vložíme do mísy a spojíme okořeněnou majonézou. Podle potřeby osolíme a dochutíme

  6. Pikantní pochoutkový salát s feferonkami podáváme jako chuťovku k vínu nebo pivu. Výborně chutná s bílým křupavým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!