Pikantní polévka s hlívou ústřičnou a vepřovým masem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 ks mrkev chilli paprička 4 ks hlíva ústřičná 1,5 l kuřecí vývar 1 svazek jarní cibulka 2 lžíce rybí omáčka 1 lžíce rostlinný olej 1 lžička čerstvý nastrouhaný zázvor 1 konzerva vepřové maso ve vlastní šťávě Hamé
Postup Pikantní polévka s hlívou ústřičnou a vepřovým masem
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm zázvor a prolisovaný česnek. Přidáme mrkev nakrájenou na tenké nudličky, plátky hub a chvilku společně opékáme. Zalijeme vývarem a 10 minut povaříme
Z vepřového masa odebereme přebytečnou šťávu a tuk a rozdělíme po vláknech. Přidáme ho ke konci vaření do polévky spolu s nakrájenou jarní cibulkou. Pokud máme rádi pikantní chutě, přidáme i chilli papričku. Nakonec dochutíme rybí omáčkou
TIP: Pikantní polévku s hlívou ústřičnou a vepřovým masem můžeme podávat samotnou nebo ji doplnit rýžovými nudlemi, aby byla vydatnější. Můžeme ji také pro autentičtější čínskou chuť dochutit rýžovým octem a zahustit dvěma lžícemi škrobu, který rozšleháme ve trošce studené vody.