Čočka s točeným salámem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
1 ks cibule
2 dl rajčatový protlak
1 lžička kari
500 g čočka
100 g eidam
1 lžička chilli koření
200 g mražená zelenina s kukuřicí
1 lžička mletá sladká paprika
250 g točený salám
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Čočku opereme a uvaříme v neosolené vodě. Čočka je hotová a měkká asi za 35 minut.

  2. Mezitím si připravíme směs. Cibuli oloupeme, nakrájíme a orestujeme na pánvičce s trochou oleje. Přidáme na kostičky nakrájený točený salám (párek), přidáme rajčatové pyré nebo protlak, ochutíme kořením. Použijeme sladkou papriku, kari koření a chilli. Nakonec přidáme mraženou zeleninu s kukuřicí, podle chuti mraženou mrkev a dusíme.

  3. Hotovou zeleninovou směs s párkem vmícháme do uvařené čočky, přidáme na kostičky nakrájený tvrdý sýr a podle chuti dosolíme.

  4. Čočku s točeným salámem podáváme jako teplý hlavní chod s pečivem. Je dobrá i samotná jen tak a doplněná tatarkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!