Zeleninová čočka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
2 ks paprika
2 lžíce ocet
1 ks cibule
700 ml voda
4 ks rajče
2 lžičky vegeta
500 g čočka
1 lžíce hladká mouka
rostlinný olej
1 hrst sušené houby

Postup přípravy receptu

  1. Čočku a sušené hříbky propláchneme a na 2 hodiny namočíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, česnek oloupeme a utřeme se solí. Papriku zbavíme semínek, nakrájíme na proužky, rajčata nakrájíme na kousky

  2. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme scezenou čočku a vymačkané sušené houby, utřený česnek, vegetu, zalijeme vodou a dusíme skoro doměkka. Přidáme nakrájenou zeleninu, ocet, ochutíme solí a dodusíme doměkka. Zeleninovou čočku zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a necháme přejít varem

  3. Zeleninovou čočku podáváme třeba s opečeným párkem, volským okem a čerstvou zeleninou. Přikusujeme chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!