Zelená čočka s křepelčím vejcem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
petrželka
1 ks mrkev
1 ks šalotka
olivový olej
300 g zelená čočka
200 g uzená slanina
mletý černý pepř
cherry rajčátka
křepelčí vajíčka
ocet balzamiko

Postup přípravy receptu

  1. Čočku nasypeme do hrnce, zalijeme studenou vodou tak, aby byla zrnka ponořená. Přihodíme stroužek česneku, hrst čerstvé petržele, opepříme a vaříme pomalu do změknutí, bez pokličky. Když se voda vyvaří, přilijeme ji

  2. Křepelčí vajíčka uvaříme ve vroucí vodě ochucené kapkou octa, tím zabráníme praskání skořápky. Vajíčka se vaří jen asi 3 minutky

  3. Uzenou slaninu nebo jakékoliv vyuzené maso nakrájíme na kostičky, na kostičky nakrájíme i mrkev a šalotku, posekáme stroužek česneku a petrželku. V pánvi na olivovém oleji orestujeme nejprve česnek se šalotkou a slaninou, pak přihodíme mrkev a chvilku restujeme

  4. Když je čočka hotová (tzn. zvenku měkká, uvnitř křupne), tak ji můžeme osolit, zalijeme ji kapičkou balzamikového octa a promícháme s polovinou orestovaného zeleninového základu - do druhé půlky základu vhodíme na chvilku podusit nakrájená rajčátka

  5. Čočku ochutíme nasekanou petrželkou a servírujeme s křepelčími vejci, kolem dokola dáme orestovaná rajčátka

  6. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!