Čočka k ovaru recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
1 ks cibule
5 lžic voda
0 balíčků čočka
1 lžíce maggi
1 lžíce plnotučná hořčice
podle potřeby
olej
vývar
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme půl sáčku čočky a slijeme vodu. Když je čočka namočená přes noc, stačí ji vařit 30 minut. Dále uvaříme 4 vejce natvrdo, oloupeme je a vyndáme žloutky, které rozmačkáme, smícháme s trochou oleje, aby vznikla řídká kaše. Připravíme nálev z 5 lžic vody, 1 lžíce maggi, 1 lžíce plnotučné hořčice, špetky mletého pepře a soli podle chuti.

  2. Čočku promícháme s vaječnou kaší, přidáme nálev a 1 středně velkou cibuli nakrájenou nadrobno. Můžeme podle chuti okyselit octem. Čočku lze zředit vývarem z připravovaného ovaru. Zbylé bílky můžeme nasekat nahrubo a použít na oblohu.

  3. Čočka podáváme k ovaru jako velmi chutnou přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!