Citronový krém se smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg cukr
1 l smetana
2 ks vanilkový lusk
1 l plnotučné mléko
1 l alkohol 95 %
16 ks bio citrony medie

Postup přípravy receptu

  1. Dobře omyté citrony osušíme a oškrábeme z nich žlutou slupku bez bílé části. Slupky dáme do velké skleněné nádoby s dobrým uzávěrem, neboť je budeme luhovat s alkoholem, který nesmí vyprchat. Zalijeme je tedy alkoholem a necháme na tmavém místě asi měsíc luhovat.

  2. Pak si připravíme krém. Čerstvou smetanu s mlékem, cukrem a vanilkovým luskem za stálého míchání svaříme a necháme vychladnout. Vyjmeme vanilku.

  3. Citronové slupky s alkoholem přefiltrujeme přes čisté plátno, přilijeme smetanový krém a důkladně promícháme.

  4. Citronový krém se smetanou přelijeme do vhodné nádoby a dáme na studené místo ztuhnout. Citronový krém se smetanou můžeme v lednici uchovat až 10 dní. Do krému se musí použít vanilkový lusk, ne vanilkový cukr. Jinak to nebude ono.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!