Citronové sorbetto s vodkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g cukr
450 ml voda
1 ks bílek
1 hrneček vodka
4 ks velký citron
200 ml citronová štáva

Postup přípravy receptu

  1. U citronů nejlépe s hroší kůží odřízneme vrch. Vybereme vnitřek nožíkem nebo speciální lžící. Prázdné citrony (pohárky) a odříznuté kloboučky zabalíme do alobalu a uložíme do lednice.

  2. Z citronové dužiny vymačkáme všechnu šťávu.

  3. Do hrnce dáme vařit vodu s cukrem, citronovou kůrou, ale jen ze žluté části, bílá je nahořklá. Jakmile voda začne vřít a cukr je rozpuštěn, odendáme hrnec a necháme vychladnout. Do vychladlého sirupu přidáme citronovou šťávu a promícháme.

  4. Bílek našleháme v tuhý sníh a přidáme ho do vychladlého citronového sirupu, společně promícháme a přefiltrujeme přes čisté plátno. Nakonec přidáme vodku. Sníh z bílků se bude těžce přidávat, bude stoupat navrch, ale při zamrazení se dobře zapracuje.

  5. Citronové sorbetto s vodkou vložíme nejlépe v kovové nádobce do mrazáku asi na půl hodinky (záleží na nás jakou požadujeme konzistenci) a každých 15 minut promícháváme.

  6. Z lednice vyndáme citronové pohárky a naplníme ztuhlým sorbettem. Citrony uzavřeme kloboučky, zabalíme do alobalu a uložíme do mrazáku.

  7. Citronové sorbetto s vodkou vyložíme z mrazáku 10 minut před podáváním, podáváme v teplých dnech jako dezert pro dospělé. Citronové sorbetto vynikne i ve vysokých úzkých sklenkách.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!