Jiřinčina metrová buchta recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 lžičky olej
18 ml olej
6 ks vejce
250 g máslo
3 lžíce rum
1 lžíce kakao
1/2 l mléko
1 balíček prášek do pečiva
300 g cukr krupice
150 g cukr krupice
2 ks čokoláda na vaření
1 balíček vanilkový cukr
450 g polohrubá mouka
18 ml vlažná voda
citrónová kůra
1 balíček vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. V míse do husté pěny našleháme vejce - ručním šlehačem na vyšší rychlost, pak pomalu přikapáváme olej, poté vlažnou vodu. Zmírníme otáčky a přidáváme cukr, opět zmírníme otáčky a po částech vsypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přidáme nastrouhanou citronovou kůru

  2. Polovinu těsta nalijeme do formy na hřbet vyložený pečicím papírem. Do druhé poloviny vmícháme kakao a těsto nalijeme do druhé formy na hřbet

  3. Obě formy vložíme do trouby na plech a pečeme horkým vzduchem při 150 °C asi 45 minut

  4. Před dopečením si připravíme krém. Uvaříme vanilkový pudink z půllitru mléka (nesladíme). Necháme ho dobře vychladnout. Rozměklé máslo našleháme s vanilkovým cukrem, přidáme cukr krupici a po lžících dobře vychladlý pudink. Nakonec vmícháme rum

  5. Upečené a dobře vychladlé hřbety nakrájíme příčně na plátky. Plátky mažeme krémem, slepujeme a nezapomeneme střídat barvy. Vhodné je udělat opět dva hřbety a rovnat přilepené plátky přímo na tácek nebo skleněný podnos. Krémem nešetříme, vrstva může být i 1cm silná. Zbývajícím krémem hřbety potřeme

  6. Nakonec hřbety potřeme rozpuštěnou čokoládou na vaření se lžičkou oleje a mírně posypeme strouhaným kokosem. Necháme v chladu uležet do druhého dne

  7. Při podávání hřbet krájíme šikmým řezem, vznikne barevná struktura plátků

  8. Lze připravit i vícebarevné řezy, a to rozdělením a přibarvením těsta z většího poměru ingrediencí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!