Kuřecí stehna marinovaná v citronovém jogurtu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
2 lžíce slunečnicový olej
citronová šťáva
150 ml bílý jogurt
300 g nové brambory
2 ks kuřecí stehno
sušený rozmarýn
čerstvě mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Domácí kuřecí stehna dočistíme, zbavíme zbytků peří a chloupků, omyjeme a osušíme. Stehna vložíme do pekáčku, prošpikujeme očištěnými stroužky česneku, osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, potřeme domácím extra hustým bílým jogurtem smíchaným s citronovou šťávou a odložíme na noc marinovat do chladničky

  2. Asi 1 hodinu před pečením vybereme stehna z chladničky a necháme volně odpočívat na pultě při pokojové teplotě. Nové brambory očistíme, pokrájíme na menší kousky, scedíme od vody, necháme dobře odkapat od vody. Brambory rozložíme v pekáčku okolo marinovaných kuřecích stehen, ale brambory nesolíme. Stehna i brambory posypeme rozmarýnem a přilijeme slunečnicový olej. Pekáček přikryjeme alobalem a vložíme péct do trouby

  3. Stehna s brambory pečeme přikrytá 30 minut při teplotě 180 °C, potom alobal odstraníme a při stejné teplotě dopékáme ještě asi 30 minut, dokud kůžička na kuřecích stehnech nebude pěkně do křupava vypečená. Maso bude křehké a měkké jako máslo s velmi příjemnou osvěžující jemnou česnekovo-citronovou chuti a zároveň budou upečené i brambory

  4. Kuřecí stehna marinovaná v citronovém jogurtu servírujeme horká spolu s upečenými brambory, jemně přelijeme chutným výpekem a podáváme s jemným zeleným listovým salátem. Jde o jednoduchou a velmi chutnou přípravu kuřecích stehen, kdy se upeče všechno najednou v jednom pekáči a netřeba stát v horkých dnech u sporáku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!