Citronové rizoto s chřestem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 lžíce máslo
1 ks cibule
1 ks citron
250 ml bílé víno
2 lžíce olivový olej
100 g strouhaný parmazán
mletý pepř
200 g hlavička chřestu
400 g bílá rýže
700 ml kuřecí nebo zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Ve velké pánvi se silným dnem rozehřejeme olej, přidáme cibuli a 3 - 4 minuty ji opékáme dozlatova. Přisypeme rýži a zlehka ji pečeme po dobu 1 minuty. Rýži zalijeme vínem a přivedeme k varu. Zmírníme oheň a za stálého míchání vaříme 4 - 5 minut, dokud se víno nevyvaří

  2. Do pánve přilijeme třetinu vývaru a za stálého míchání vaříme 4 - 5 minut, dokud se vývar nevsákne do rýže. Přidáme polovinu zbývajícího vývaru a postup opakujeme. Přilijeme zbývající část vývaru, přidáme chřest a za stálého míchání vaříme dalších 5 minut. Chřest i rýže by měly zůstat nerozvařené

  3. Přidáme máslo, polovinu parmazánu a koření, a za stálého míchání vaříme

  4. 1 minutu, dokud se máslo a sýr nerozpustí. Rizoto podáváme posypané strouhaným parmazánem, petrželkou a citronovou kůrou

  5. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!