Čína po sečuánsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce solamyl
0.5 hlávky zelí
2 dl bílé víno
0.3 lžičky mletý zázvor
0.5 kg vepřové maso
1 ks malý pór
podle chuti
sůl
chilli
pepř
sójová omáčka
mletá sladká paprika
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky a obalíme v solamylu. Pór očistíme a nakrájíme na kolečka, zelí pokrájíme na nudličky. Vše smícháme, přilijeme bílé víno a přidáme cibuli, kterou jsme si oloupali a nakrájeli na půlkolečka. Ochutíme mletým zázvorem.

  2. Masovou směs na čínu po sečuánsku dáme smažit na pánev a ochutíme sladkou paprikou, chilli a sójovou omáčkou. Osolíme a opepříme. Čínu po sečuánsku promícháme a smažíme, dokud není maso dost měkké.

  3. Jako přílohu volíme rýži. Čína po sečuánsku ale chutná i s hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!