Vanilková panna cotta recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

40 g cukr moučka
2 lžičky želatina
500 ml smetana ke šlehání
1 ks vanilkový lusk
olivový olej na vymazání
340 g fruit dessert

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme želatinu. Do misky dáme 2 lžíce vody a želatinu. Necháme 5 minut odpočinout, než želatina absorbuje vodu. Čtyři formičky o objemu 120 - 130 ml velmi jemně vymažeme olejem

  2. Do kastrůlku vlijeme smetanu spolu s cukrem a vanilkou a zahříváme na středním plameni. Za občasného promíchání necháme přijít k varu. Přidáme želatinu a minutu až dvě povaříme, aby se želatina rozpustila

  3. Směs procedíme přes velmi jemné síto, vlijeme do vymazaných formiček a dáme na 4 - 6 hodin chladit, než se vanilková panna cotta dokonale zpevní. Zhruba 5 minut před podáváním vyndáme z lednice a vyklopíme na dezertní talířky

  4. Vanilkovou panna cottu podáváme přelitou fruit dessertem s višněmi, rybízem a malinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!