Zeleninová čína bez masa recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce celer
2 ks mrkev
1 špetka bazalka
1 lžička med
2 špetky libeček
1 - 2 lžičky olivový olej
sójová omáčka
1 ks kedluben
300 g zelený hrášek
mletý barevný pepř
1 svazek jarní cibulka s natí

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme zeleninu. Hrášek vyloupeme z lusků, můžeme použít i hrášek mražený. Hrášek vsypeme do vroucí osolené vody a krátce povaříme. Záleží, jak je hrášek starý

  2. Kedluben oloupeme a nastrouháme společně s oškrábanou mrkví a očištěným celerem na jemném struhadle. Celý svazek jarní cibulky omyjeme, odkrojíme kořínky a část natě. Cibuli nakrájíme na kolečka

  3. V hluboké pánvi rozpálíme olivový olej a cibulku osmahneme. Pak vsypeme nastrouhanou zeleninu a krátce orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme libeček, bazalku podle chuti a vsypeme scezený hrášek. Podlijeme trochou vody (ne moc) a krátce podusíme. Stačí 5 minut, záleží, jestli nám zelenina nevadí křupavější. Dochutíme lžičkou medu a promícháme

  4. Hotovou zeleninovou čínu bez masa rozdělíme na 2 porce, dáme na talíře a podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!