Zeleninová vaječina recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 - 6 ks vejce
1 lžíce máslo
1 hrst pórek
50 g ementál
sójová omáčka
mletý barevný pepř
4 - 5 ks cherry rajče
italské bylinky
1/2 ks Hermelín
2 ks barevná paprika

Postup přípravy receptu

  1. Papriky očistíme a nakrájíme na kostičky nebo krátké nudličky, pórek na kolečka. Rajčátka nakrájíme na čtvrtky

  2. Na másle nebo oleji nejprve důkladně osmahneme papriku, pak přidáme pórek a nakonec rajčata. Zelenina by měla být trochu změklá, pak jen zakápneme sójovou omáčkou a necháme vyrestovat. Přidáme rozšlehaná vejce s trochou soli a za stálého míchání necháme vajíčka zdrcnout. Bohatě opepříme a vmícháme oblíbené bylinky nebo koření. Nakonec vmícháme na drobné kousky nakrájený sýr a odstavíme

  3. Zeleninovou vaječinu rozdělíme na talíře a podáváme samostatně nebo s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!