Chutné kuře marengo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 lžíce máslo
3 ks rajče
1 ks kuře
1 lžíce rajčatový protlak
4 lžíce olej na smažení
6 lžic slepičí vývar
3 ks čerstvé žampiony
6 lžic bílé suché víno
12 ks jarní cibulka bez natě
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
100 g mandlové lupínky
1 lžíce čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné kuře omyjeme, ubrouskem osušíme a rozčtvrtíme. Porce masa osolíme a opepříme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Žampiony a česnek nakrájíme na plátky. Jarní cibulky rozpůlíme a osmažíme na másle dohněda. Čerstvou petrželku nasekáme nadrobno.

  2. Kuře opečeme z obou stran na rozpáleném oleji a dusíme, až se vyvaří šťáva do tuku. Maso poprášíme moukou, necháme osmahnout, přidáme polovinu mandlových lupínků, rajský protlak a chvíli restujeme.

  3. Vmícháme nakrájená rajčata, podlijeme vývarem a bílým vínem. Přidáme žampiony, jarní cibulky, osolíme, opepříme a pod poklicí dusíme velmi zvolna až hodinu a půl podle originálního receptu, ale mám zkušenost, že stačí i 45 minut, prostě jakmile jde maso od kosti. Dvě minuty před koncem přidáme česnek. Mezitím si na másle orestujeme druhou polovinu mandlových lupínků.

  4. Chutné kuře marengo před podáváním posypeme orestovanými mandlovými lupínky a nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!