Voňavé a chutné perníčky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

50 g máslo
1-2 lžíce kakao
1 ks bílek
100 g med
180 g moučkový cukr
250 g moučkový cukr
650 g hladká mouka
4 kapky citronová šťáva
2 lžičky jedlé sody
4 ks celá vejce
2 lžičky mleté koření

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve ze všeho umeleme koření: skořice, fenykl, anýz,hřebíček. Dále prosejeme moučkový cukr

  2. Těsto:

  3. Ze všech ingrediencí si vypracujeme těsto a můžeme ho ihned vyválet a vykrajovat potřebné tvary. Malé ozdoby vykrajované z tenkého těsta se pečou v horkovzdušné troubě při teplotě 150°C cca 5-8 min. Větší kusy, vykrajované z tlustšího plátu je třeba péct při stejné teplotě 10-12 min. Upečené perníčky ihned po vytažení z trouby potřeme rozšlehaným vejcem. Získají tak potřebný lesk

  4. Poleva:

  5. Polevu nikdy nevyšlehávejte, při zdobení by se rozpíjela! Polevu jen lehce promíchejte. Naberte ji na lžíci, měla by velmi pomalu stékat a na hladině vytvářet čáru, která zůstane za pár vteřin pevná. Pokud je stále řídká, přidávejte cukr.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!