Voňavé a chutné perníčky recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 50 g máslo 1-2 lžíce kakao 1 ks bílek 100 g med 180 g moučkový cukr 250 g moučkový cukr 650 g hladká mouka 4 kapky citronová šťáva 2 lžičky jedlé sody 4 ks celá vejce 2 lžičky mleté koření
Postup Voňavé a chutné perníčky
Postup přípravy receptu
-
Nejprve ze všeho umeleme koření: skořice, fenykl, anýz,hřebíček. Dále prosejeme moučkový cukr
Těsto:
Ze všech ingrediencí si vypracujeme těsto a můžeme ho ihned vyválet a vykrajovat potřebné tvary. Malé ozdoby vykrajované z tenkého těsta se pečou v horkovzdušné troubě při teplotě 150°C cca 5-8 min. Větší kusy, vykrajované z tlustšího plátu je třeba péct při stejné teplotě 10-12 min. Upečené perníčky ihned po vytažení z trouby potřeme rozšlehaným vejcem. Získají tak potřebný lesk
Poleva:
Polevu nikdy nevyšlehávejte, při zdobení by se rozpíjela! Polevu jen lehce promíchejte. Naberte ji na lžíci, měla by velmi pomalu stékat a na hladině vytvářet čáru, která zůstane za pár vteřin pevná. Pokud je stále řídká, přidávejte cukr.