Hruška vařená v červeném víně s ořechovou náplní recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

80 g máslo
2 lžíce rum
4 ks hřebíček
100 g cukr krupice
4 ks hrušky
50 g cukr moučka
4 ks badyán
500 ml červené víno
1 lžíce škrobová moučka
3 ks celá skořice
150 g mleté ořechy
2 lžíce rybízový džem Hamé

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky oloupeme, překrojíme na polovinu a vydlabeme jádřinec. Pokusíme se zachovat stopku, vypadá to efektně při podávání

  2. Vezmeme dostatečně velký hrnec, aby se do něj vešly hrušky, ale zatím je do hrnce nedáváme. Nalijeme do něj červené víno, cukr a všechno koření a přivedeme k varu. Vložíme hrušky a necháme 5 minut projít varem. Odstavíme a překontrolujeme, že jsou všechny hrušky celé potopené. Necháme odležet, ideálně do druhého dne

  3. Máslo necháme změknout na pokojovou teplotu. Postupně do něj zašleháme džem a všechny další suroviny na náplň – cukr, vlašské ořechy a rum. Vznikne hutná a pevná hmota

  4. Za pomoci dírkované naběračky vyndáme hrušky z vinného nálevu a naplníme ořechovou směsí. Víno zahustíme lžící škrobu a krátce povaříme. Podle potřeby můžeme dochutit cukrem a citronovou šťávou

  5. Hruška s ořechovou náplní při podávání přelijeme vinnou omáčkou a servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!