Hrušková polévka recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

150 ml voda
3 - 5 ks hřebíček
70 ml šťáva z kompotu
150 ml červené víno
2 lžíce citronová šťáva
4 lžičky proužky citronové kůry
1 sklenice hruškový kompot
1 - 2 lžíce želé z černého rybízu
8 ks sněhové pusinky

Postup přípravy receptu

  1. Okapané hrušky nakrájíme na osminky nebo kostky a vsypeme do hrnce. Přilijeme víno, šťávu z kompotu i vodu a promícháme. Přidáme želé (marmeládu) i hřebíček a krátce povaříme

  2. Ochutíme citronovou šťávou a na malém plameni 10 minut provaříme

  3. Polévku rozdělíme do talířů, ozdobíme pusinkami a posypeme citronovou kůrou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!