Hrušková buchta s vůní ananasu recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

5 lžic olej
2 lžíce olej
1 balíček prášek do pečiva
150 g cukr moučka
90 g cukr moučka
90 g hrubá mouka
250 g polohrubá mouka
hrubá mouka na vysypání
olej na vymazání
1/2 lžičky ananasová tresť
1 ks vejce (L)
1 lžíce ananasový pudinkový prášek
1 lžíce ananasový pudinkový prášek
250 ml ochucené mléko

Postup přípravy receptu

  1. Na drobenku si smícháme mouku, pudinkový prášek, cukr moučku a olej

  2. Nasucho smícháme dohromady mouku, cukr, pudinkový prášek a prášek do pečiva. Přidáme ochucené mléko (hruškové), vejce, tresť a olej. Vše důkladně promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech

  3. Těsto poklademe na plátky nakrájenými kompotovanými hruškami (v sezóně použijeme hrušky čerstvé) a bohatě posypeme drobenkou

  4. Hruškovou buchtu pečeme ve vyhřáté troubě do zlatohněda. Že máme hotovo poznáme tak, že okraje odstoupí od plechu

  5. Hruškovou buchtu s vůní ananasu podáváme nakrájenou na kostky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!