Hrušková marmeláda z pekárny recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 - 5 lžic med
1200 g hruška
1 - 2 lžičky kyselina citronová
2 ks celá skořice
1 balíček skořicový cukr
1 balíček želírovací cukr 2v1

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky oloupeme, zbavíme jadřince a navážíme. Rozmixujeme a pyré přelijeme do pekárny. Přidáme želírovací i skořicový cukr, med, kyselinu citronovou i celou skořici a promícháme

  2. Pekárnu zapneme na program DŽEM a už jen čekáme. Po dokončení programu pekárnu otevřeme a marmeládu necháme 5 minut chladnout

  3. Horkou hruškovou marmeládu (vyndáme celou skořici) plníme do čistých nahřátých sklenic, zavíčkujeme a na 10 minut otočíme nahoru dnem. Pak ji znovu otočíme a necháme pod dekou zcela vychladnout

  4. Hruškovou marmeládu z pekárny skladujeme v suchu a temnu a vydrží nám i několik let.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!