Chřestová zmrzlina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g cukr
1 špetka sůl
350 g mléko
230 g chřest
60 g zakysaná smetana
300 ml smetana ke šlehání
4 lžičky kukuřičný škrob
30 g škrobový sirup

Postup přípravy receptu

  1. Chřest očistíme a nakrájíme na kousky, použijeme jen měkké části. Z chřestu umixujeme pyré, dáme ho do hrnce s mlékem, cukrem a škrobovým sirupem nebo medem a přivedeme k varu.

  2. V malé misce prošleháme kukuřičný škrob se 2 lžícemi mléka, až se vytvoří hladká směs, kterou zavaříme do horkého mléka s ostatními ingrediencemi.

  3. Ve střední misce rozšleháme zakysanou smetanu a sůl do hladké konzistence. Pak obě směsi spojíme a vychladíme v míse naplněné ledem. Na závěr vmícháme ušlehanou smetanu, dáme do formy a chřestovou zmrzlinu necháme zmrazit.

  4. Chřestová zmrzlina je opravdu netradiční chuti, ale moc dobrá! Vyzkoušejte!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!