Čokoládový dírkovaný koláč recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1/2 hrnku olej 2 ks vejce 2 lžíce kakao 2 lžíce kakao 150 g tuk 100% 50 g čokoláda na vaření 1 hrnek cukr moučka 1 hrnek cukr moučka 3 hrnky hladká mouka 1/2 hrnku polohrubá mouka tuk na vymazání 3/4 balíčku kypřící prášek do perníku mouka na vysypání 6 lžic smetana 12% 3/4 hrnku smetana 12% 3 lžíce čokoládový pudinkový prášek
Postup Čokoládový dírkovaný koláč
Postup přípravy receptu
-
Hladkou mouku, polohrubou mouku, olej, smetanu, cukr, vejce, prášek do perníku a kakao dobře promícháme v hladké těsto. Těsto vylijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech s vyšším okrajem, pečeme ve středně vyhřáté troubě. Po upečení a vychladnutí uděláme obráceným koncem vařečky do těsta dírky (jamky)
Tuk rozpustíme v hrnečku, přidáme kakao, cukr, rozpuštěnou čokoládu na vaření, čokoládový pudinkový prášek a smetanu. Vymícháme hladkou polevu
Povrch dírkovaného koláče polijeme připravenou čokoládovou polevou, která zalije i jamky, necháme ztuhnout a nakrájíme na kostky
Čokoládový dírkovaný koláč je nejlepší ke kávě.