Čokoládový dírkovaný koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1/2 hrnku olej
2 ks vejce
2 lžíce kakao
2 lžíce kakao
150 g tuk 100%
50 g čokoláda na vaření
1 hrnek cukr moučka
1 hrnek cukr moučka
3 hrnky hladká mouka
1/2 hrnku polohrubá mouka
tuk na vymazání
3/4 balíčku kypřící prášek do perníku
mouka na vysypání
6 lžic smetana 12%
3/4 hrnku smetana 12%
3 lžíce čokoládový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Hladkou mouku, polohrubou mouku, olej, smetanu, cukr, vejce, prášek do perníku a kakao dobře promícháme v hladké těsto. Těsto vylijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech s vyšším okrajem, pečeme ve středně vyhřáté troubě. Po upečení a vychladnutí uděláme obráceným koncem vařečky do těsta dírky (jamky)

  2. Tuk rozpustíme v hrnečku, přidáme kakao, cukr, rozpuštěnou čokoládu na vaření, čokoládový pudinkový prášek a smetanu. Vymícháme hladkou polevu

  3. Povrch dírkovaného koláče polijeme připravenou čokoládovou polevou, která zalije i jamky, necháme ztuhnout a nakrájíme na kostky

  4. Čokoládový dírkovaný koláč je nejlepší ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!