Červené zelí na pomeranči recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

4 dkg cukr
sůl
1 dl ocet
1 ks jablko
1 ks pomeranč
5 ks hřebíček
1 dl bílé víno
1/2 ks malá cibule
8 dkg vepřové sádlo
1 kg červené hlávkové zelí

Postup přípravy receptu

  1. Zelí očistíme, rozkrojíme na čtvrtiny a odstraníme košťál. Potom ho nakrájíme na jemné nudličky, které spaříme vařící vodou a necháme okapat. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a jemně nastrouháme. Z dobře omytého pomeranče nastrouháme kůru. Potom ho zbavíme zbylé slupky a nakrájíme na malé kostičky, které vypeckujeme. Cibuli oloupeme a jemně nastrouháme. Hřebíček rozdrtíme na prášek

  2. V kastrolu rozpustíme sádlo, na které vložíme okapané zelí, nakrájený pomeranč, jablko, nastrouhanou cibuli, cukr, sůl a hřebíček. Promícháme a podlijeme octem a vínem. Velmi zvolna dusíme doměkka

  3. Hotové zelí upravíme na mísu a posypeme pomerančovou kůrou. Podáváme jako přílohu ke kachně nebo jiným pečeným masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!