Rybí filé se sladkokyselou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks rajče
1 lžíce rajčatový protlak
180 g žampiony
pepř
3 lžíce sojová omáčka
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
4 lžíce bílý vinný ocet
1 hrnek rybí vývar
2 lžičky kukuřičný škrob
230 g ananasový kompot
650 g rybí filé

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata oloupeme a zbavíme semen. Žampiony nakrájíme na plátky

  2. Troubu předehřejeme na 180 °C. Papriky rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Sójovou omáčku, ocet a rajčatový protlak dáme do rendlíku. Z rybího vývaru odebereme 4 lžíce do misky, zbytek nalijeme do rendlíku. Vývar v misce smícháme s kukuřičným škrobem na hladkou pastu. Směs v rendlíku přivedeme k varu, vmícháme do ní rozpuštěný kukuřičný škrob a za stálého míchání ji zvolna vaříme do zhoustnutí. Potom ji povaříme ještě zhruba 5 minut

  3. Do omáčky přidáme papriky, ananas a sirup z konzervy, rajčata a žampiony a za občasného zamíchání vaříme 5 minut. Podle chuti osolíme a opepříme

  4. Rybí maso upravíme do zapékací misky, přelijeme omáčkou a misku přikryjeme alobalem. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut. Maso musí být křehké. Hotový pokrm rozdělíme do misek a ihned podáváme

  5. Zdroj: Nízkotučné pokrmy

  6. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!