Celerový salát s kapií a okurkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
300 g celer
1 ks červená kapie
5 ks nakládaná okurka
zálivka
2 lžíce olej
sůl
1 lžíce ocet
mletý bílý pepř
100 ml nálev z okurek
na ozdobu
bylinky
Postup Celerový salát s kapií a okurkou recept
Postup přípravy receptu
-
Celer oloupeme, omyjeme, rozpůlíme a asi 7 minut povaříme ve osolené a octem okyselené vodě. Poté jej vyndáme, necháme vystydnout a pokrájíme na hranolky.
Kapii opláchneme, zbavíme semínek a pokrájíme na nudličky. Okurky necháme okapat a krájíme na kolečka. Všechnu zeleninu smícháme do mísy.
Nálev z okurek přecedíme, smícháme s olejem a podle chuti opepříme a dosolíme. Přelijeme ním připravenou zeleninu.
Podáváme ozdobené čerstvými bylinkami.