Rajčatovo-sýrová pizza recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 - 2 špetky sůl
50 g máslo
4 lžíce mléko
1/2 ks cibule
2 - 3 lžíce rajčatový protlak
olivový olej
150 g hladká mouka
200 g tvrdý sýr
50 g tvrdý sýr
1 - 2 špetky kypřící prášek do pečiva
koření na pizzu
5 ks větší rajče
1 ks větší rajče
1 lžička sušená harissa

Postup přípravy receptu

  1. Na pizzu si připravíme vlastní těsto. Mouku promícháme s práškem do pečiva, špetkou soli a společně s plátky másla rozdrobíme. Když máme směs podobnou žmolence, přilijeme mléko a přisypeme na jemném struhadle nastrouhaný sýr. Vypracujeme hladké těsto, které necháme chvíli odležet v lednici

  2. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na drobné kostičky, česnek prolisujeme. Rajče omyjeme a rozkrájíme na menší kousky. Na pánvi rozpálíme lžíci olivového oleje. Vsypeme cibuli, rajče, česnek a rychle osmahneme. Přidáme rajský protlak (nebo pro změnu smetanu na vaření), lžičku sušené harissy a trochu posolíme. Odstavíme a necháme vychladit

  3. Těsto rozdělíme buďto na 2 nebo 4 díly, podle toho jestli chceme 2 větší pizzy nebo 4 menší. Rovnoměrně potřeme rajčatovou směsí a posypeme kořením na pizzu. Poklademe na plátky pokrájenými rajčaty, posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a znovu posypeme kořením

  4. Troubu předehřejeme na 200 °C a pizzu zapečeme dozlatova. Během pečení podle potřeby teplotu snížíme. Pečeme 20 - 25 minut podle síly těsta

  5. Rajčatovo-sýrovou pizzu podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!