Candát v bramborovém kabátě recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 1 kg brambory 4 ks filé z candáta podle potřeby olej hladká mouka podle chuti sůl majoránka drcený kmín mletý černý pepř citronová štáva
Postup Candát v bramborovém kabátě recept
Postup přípravy receptu
-
Osušené filé z candáta osolíme, okořeníme mletým černým pepřem, lehce zakápneme citronovou šťávou a obalíme v hladké mouce.
Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle, přimícháme sůl, mletý černý pepř, majoránku, drcený kmín, rozklepnutá vejce, hladkou mouku a umícháme těsto, ve kterém rybu obalíme.
Obalené filé smažíme v oleji dozlatova po obou stranách.
Candáta v bramborovém kabátě můžeme podávat s různými druhy zeleninových salátů.