Candát v bramborovém kabátě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 kg brambory
4 ks filé z candáta
podle potřeby
olej
hladká mouka
podle chuti
sůl
majoránka
drcený kmín
mletý černý pepř
citronová štáva

Postup přípravy receptu

  1. Osušené filé z candáta osolíme, okořeníme mletým černým pepřem, lehce zakápneme citronovou šťávou a obalíme v hladké mouce.

  2. Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle, přimícháme sůl, mletý černý pepř, majoránku, drcený kmín, rozklepnutá vejce, hladkou mouku a umícháme těsto, ve kterém rybu obalíme.

  3. Obalené filé smažíme v oleji dozlatova po obou stranách.

  4. Candáta v bramborovém kabátě můžeme podávat s různými druhy zeleninových salátů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!