Filet z candáta pečený s máslovou omáčkou a bramborovo-pomerančovým pyré recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
20 g máslo
120 g brambory
1 ks pomeranč
sůl, pepř
170 g filety z candáta
brokolice (2 růžičky)

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme candáta, nakrájíme na filety a osolíme. Na pánvi si rozehřejeme olej a lehce ho osmažíme z obou stran. Na candáta poklademe plátek másla a dáme na 5 minut při 180°C péct do trouby. Uvaříme brambory, které poté propasírujeme

  2. Do brambor přimícháme máslo, mléko, sůl, pomerančovou kůru z omytého pomeranče a šťávu. Dále si připravíme brokolici, kterou vaříme cca 3 minuty v mírně osolené vodě. Filet z candáta pečený s máslovou omáčkou a bramborovo-pomerančovým pyré můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!