Pepřový flank steak na grilu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
3 ks cibule
5 snítek čerstvý tymián
1,5 lžička třinový cukr
600 - 700 g flank steak
2 lžíce celý čtyřbarevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme maso. Dva flank steaky o váze asi 300 g očistíme, hřbetem ruky naklepeme a osolíme. Čtyřbarevný pepř a 2 snítky tymiánu vložíme do hmoždíře a utlučeme nahrubo. Tuto směs důkladně ze všech stran vetřeme do masa, zakapeme olejem a uložíme asi na 6 hodin (nejlépe však přes noc) do chladu

  2. Připravíme si karamelizovanou cibuli. Oloupanou cibuli nakrájíme na co nejtenčí kolečka, která spolu s tymiánem zvolna opékáme na malém množství oleje asi 20 - 30 minut do zlatohněda. Pak vmícháme třtinový cukr a vše za stálého míchání restujeme asi 5 minut, dokud se cukr nerozpustí a nezkaramelizuje. Hotovou ciibulku podle chuti osolíme a uchováme na teple

  3. Odleželé steaky grilujeme z každé strany asi 4 - 6 minut a pak je zabalíme do alobalu a necháme na okraji grilu asi 10 minut "dojít". Doba grilování a odležení hovězího steaku záleží vždy na výšce a kvalitě masa

  4. Pepřový flank steak rozdělíme na porce, poklademe zkaramelizovanou cibulí a podáváme s čerstvou zeleninou, pečivem nebo pečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!