Peříčková roláda recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
-
6 ks vejce
25 g kakao
120 g cukr moučka
2 kelímky smetana ke šlehání
1 hrst drobné ovoce
1 balíček ztučovač smetany
Postup Peříčková roláda
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme společně s cukrem do pěny. Pak přidáme kakao a promícháme. Směs vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a v mírně vyhřáté troubě pečeme 10 - 15 minut
Mezitím si ušleháme smetanu společně se ztužovačem. Někdy do smetany přidávám i nastrouhanou čokoládu. Drobné ovoce (maliny, ostružiny, rybíz) omyjeme a osušíme
Ještě teplý upečený plát srolujeme a po 3 minutách opět narovnáme. Pomažeme ušlehanou smetanou, poklademe ovocem a znovu zamotáme. Peříčkovou roládu zabalíme do alobalu a necháme v lednici tuhnout alespoň 3 hodiny
Peříčkovou roládu nakrájíme na plátky a podáváme nejlépe k odpolední kávičce.