Brambory zapečené s růžičkovou kapustou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks vejce
1 lžíce máslo
8 ks brambory
1 ks cibule
2 lžíce mouka hladká
1-2 lžíce podravka
pepř
300 ml mléko nebo smetana
500 g růžičková kapusta
10 dkg strouhaný tvrdý sýr
250 g uzenina (párky, točený salám)

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu na másle zpěníme cibulku, pak zaprášíme moukou a zalijeme mlékem či smetanou. Osolíme, opepříme a necháme povařit, až omáčka zhoustne. Do trochu zchladlé omáčky zamícháme polovinu strouhaného sýra a celé vejce

  2. Neloupané velké brambory uvaříme do poloměkka, oloupeme je a nakrájíme na plátky. Růžičky kapusty rozkrájíme podle velikosti na poloviny až čtvrtiny, vložíme do mísy, promícháme s podravkou, podlijeme 2 lžícemi vody a v mikrovlnce necháme vařit 5-7 minut, aby kapusta byla změklá. Uzeninu nakrájíme na kostičky - vegetariáni ji vynechají a i tak budou mít skvělé jídlo. Troubu zapneme na 220°C

  3. Zapékací nádobu lehce vymažeme olejem a na dno naskládáme polovinu plátků brambor, které posolíme. Na ně vložíme kapustu a uzeninu a zalijeme třetinou omáčky. Poklademe druhou polovinou brambor, které opět posolíme, zalijeme opět omáčkou, posypeme zbytkem sýra a zapečeme v troubě

  4. Brambory zapečené s růžičkovou kapustou jsou hotové, když povrch zezlátne.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!