Brambory po selsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
6 ks vejce
1 lžička máslo
500 g brambory
1 dl mléko
1 ks cibule
2 lžíce pažitka
mletý pepř
150 g anglická slanina
1 lžička máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Brambory uvaříme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

  2. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a také nakrájíme na kostičky. Máslo rozehřejeme na pánvi, opečeme v něm slaninu a cibuli. Spolu s bramborami poklademe ve vrstvách do vymazané nákypové formy.

  3. Vejce rozšleháme s mlékem a kořením a nalijeme na navrstvené brambory. Brambory po selsku zapékáme asi 45 minut.

  4. Brambory po selsku podáváme posypané pažitkou. Jako příloha se hodí syrová zelenina. Vegetariáni mohou slaninu vynechat nebo nahradit tofu či sójovým masem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!