Sekaná s kapií recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks vejce
5 plátků šunka
1 dl mléko
1/2 dl voda
1 ks houska
koření na mleté maso
olivový olej
250 g mleté hovězí maso
5 plátků tavený sýr
2 - 3 vejce natvrdo
350 g mleté vepřové maso
sterilovaná kapie
mletý zelený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mleté vepřové i hovězí maso dáme do mísy a dobře promícháme s kořením na mleté maso, prolisovaným česnekem a zeleným pepřem. Přidáme vejce, housku namočenou v mléce (dobře vymačkanou) a znovu důkladně promícháme

  2. Vejce uvaříme natvrdo, po zchlazení oloupeme. Kapii necháme okapat a podle potřeby nakrájíme na užší proužky

  3. Masovou směs rozprostřeme do tvaru obdélníku na potravinářskou fólii. Plát by měl být 1,5 - 2 cm vysoký. Na masovou směs poklademe plátky šunky, sýra, kapie a nakonec položíme i uvařené vejce. Pomocí fólie opatrně zavineme v roládu, fólli sejmeme a roládu přeneseme na plech nebo pekáček vymazaný olejem

  4. Sekanou s kapií potřeme olivovým olejem a dáme do vyhřáté trouby péct. Podle potřeby podléváme horkou vodou a během pečení přeléváme výpekem

  5. Sekanou s kapií necháme mírně vychladnout, pak krájíme na hrubší plátky. Chutná dobře s bramborovou kaší, ale dá se jíst i studená s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!