Sekaná s kapií recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 ks vejce 5 plátků šunka 1 dl mléko 1/2 dl voda 1 ks houska koření na mleté maso olivový olej 250 g mleté hovězí maso 5 plátků tavený sýr 2 - 3 vejce natvrdo 350 g mleté vepřové maso sterilovaná kapie mletý zelený pepř
Postup Sekaná s kapií
Postup přípravy receptu
-
Mleté vepřové i hovězí maso dáme do mísy a dobře promícháme s kořením na mleté maso, prolisovaným česnekem a zeleným pepřem. Přidáme vejce, housku namočenou v mléce (dobře vymačkanou) a znovu důkladně promícháme
Vejce uvaříme natvrdo, po zchlazení oloupeme. Kapii necháme okapat a podle potřeby nakrájíme na užší proužky
Masovou směs rozprostřeme do tvaru obdélníku na potravinářskou fólii. Plát by měl být 1,5 - 2 cm vysoký. Na masovou směs poklademe plátky šunky, sýra, kapie a nakonec položíme i uvařené vejce. Pomocí fólie opatrně zavineme v roládu, fólli sejmeme a roládu přeneseme na plech nebo pekáček vymazaný olejem
Sekanou s kapií potřeme olivovým olejem a dáme do vyhřáté trouby péct. Podle potřeby podléváme horkou vodou a během pečení přeléváme výpekem
Sekanou s kapií necháme mírně vychladnout, pak krájíme na hrubší plátky. Chutná dobře s bramborovou kaší, ale dá se jíst i studená s chlebem.