Sekaná s houbami v listovém těstě recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 - 3 stroužky česnek olej sůl 1 ks vejce 1 ks vejce 2 - 3 lžíce strouhanka 1 ks cibule 80 g parmazán 300 g listové těsto 400 g vepřová plec mletý kmín 150 g schwarzwaldská šunka 2 ks hnědé žampiony mletý červý pepř
Postup Sekaná s houbami v listovém těstě
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou plec očistíme, nakrájíme na kousky a umeleme. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno a necháme na oleji zesklovatět. Očištěné žampiony (nebo jakékoliv pevné houby) nakrájíme na kousky a vmícháme k cibulce s česnekem. Vše ochutíme mletým kmínem, solí a pepřem a orestujeme doměkka. Houbovou směs necháme vychladnout
Připravíme si masovou náplň. Mleté maso osolíme, opepříme, promícháme s vychladlou houbovou směsí, strouhankou a vejcem. Náplň ochutíme kořením a vypracujeme do hladké směsi
Z listového těsta vyválíme tenký obdélník, na který poklademe plátky šunky. Do středu položíme šišku masové náplně, kterou potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme strouhaným parmazánem. Maso důkladně uzavřeme do listového těsta, které potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí a hustě propícháme vidličkou
Sekanou v listovém těstě pečeme v předehřáté troubě nejdříve při 200 °C přibližně 10 - 15 minut. Potom teplotu snížíme na 160 °C a zvolna dopékáme ještě 35 - 40 minut. Upečenou sekanou necháme asi 10 minut odpočinout a můžeme servírovat
Vepřovou sekanou s houbami nakrájíme na porce a podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.