Sekaná s houbami v listovém těstě recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
olej
sůl
1 ks vejce
1 ks vejce
2 - 3 lžíce strouhanka
1 ks cibule
80 g parmazán
300 g listové těsto
400 g vepřová plec
mletý kmín
150 g schwarzwaldská šunka
2 ks hnědé žampiony
mletý červý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec očistíme, nakrájíme na kousky a umeleme. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno a necháme na oleji zesklovatět. Očištěné žampiony (nebo jakékoliv pevné houby) nakrájíme na kousky a vmícháme k cibulce s česnekem. Vše ochutíme mletým kmínem, solí a pepřem a orestujeme doměkka. Houbovou směs necháme vychladnout

  2. Připravíme si masovou náplň. Mleté maso osolíme, opepříme, promícháme s vychladlou houbovou směsí, strouhankou a vejcem. Náplň ochutíme kořením a vypracujeme do hladké směsi

  3. Z listového těsta vyválíme tenký obdélník, na který poklademe plátky šunky. Do středu položíme šišku masové náplně, kterou potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme strouhaným parmazánem. Maso důkladně uzavřeme do listového těsta, které potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí a hustě propícháme vidličkou

  4. Sekanou v listovém těstě pečeme v předehřáté troubě nejdříve při 200 °C přibližně 10 - 15 minut. Potom teplotu snížíme na 160 °C a zvolna dopékáme ještě 35 - 40 minut. Upečenou sekanou necháme asi 10 minut odpočinout a můžeme servírovat

  5. Vepřovou sekanou s houbami nakrájíme na porce a podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!