Sekaná rolka plěná sýrem a klobásou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 lžíce sůl
1 ks vejce
5 lžic strouhanka
1 lžička majoránka
1 ks cibule
2 - 3 ks klobása
8 plátků sýr
3 špetky mletý pepř
500 g mleté maso

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme s kořením, vejcem a strouhankou, dobře prohněteme a ve tvaru bochánku či šišky na sekanou necháme odpočinout

  2. Připravíme si potravinářskou folii a ochucenou směs mletého masa. Na folii rovnoměrně rozložíme ochucené mleté maso, aby bylo ve tvaru obdélníku. Směs pak potřeme hořčicí, poklademe sýrem a poskládáme na ni celé klobásky

  3. Rolku zabalíme, na jedné straně na délku zvedneme fólii a přeložíme. Prsty k sobě pak maso spojíme a dobře uzavřeme konce. Nakonec fólii sundáme, maso navlhčenou dlaní uhladíme a položíme rolku do hlubokého pekáče

  4. Maso trochu podlijeme a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut, pak přidáme teplotu na cca 200 °C a ještě 10 minut dopékáme. Během celé doby pečení občas podléváme výpekem, aby sekaná nepopraskala

  5. Sekanou rolku se sýrem a klobásou nakrájíme na plátky a podáváme s bramborem a oblíbeným salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!