Sekaná rolka plěná sýrem a klobásou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 1 lžíce sůl 1 ks vejce 5 lžic strouhanka 1 lžička majoránka 1 ks cibule 2 - 3 ks klobása 8 plátků sýr 3 špetky mletý pepř 500 g mleté maso
Postup Sekaná rolka plěná sýrem a klobásou
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso smícháme s kořením, vejcem a strouhankou, dobře prohněteme a ve tvaru bochánku či šišky na sekanou necháme odpočinout
Připravíme si potravinářskou folii a ochucenou směs mletého masa. Na folii rovnoměrně rozložíme ochucené mleté maso, aby bylo ve tvaru obdélníku. Směs pak potřeme hořčicí, poklademe sýrem a poskládáme na ni celé klobásky
Rolku zabalíme, na jedné straně na délku zvedneme fólii a přeložíme. Prsty k sobě pak maso spojíme a dobře uzavřeme konce. Nakonec fólii sundáme, maso navlhčenou dlaní uhladíme a položíme rolku do hlubokého pekáče
Maso trochu podlijeme a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut, pak přidáme teplotu na cca 200 °C a ještě 10 minut dopékáme. Během celé doby pečení občas podléváme výpekem, aby sekaná nepopraskala
Sekanou rolku se sýrem a klobásou nakrájíme na plátky a podáváme s bramborem a oblíbeným salátem.