Brambory na kyselo - zablafuňky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 1 lžička ocet 2-3 ks bobkový list 1 ks malá cibule 1 lžíce hladká mouka 1 kelímek smetana nebo šlehačka 0 kg syrové brambory podle chuti sůl
Postup Brambory na kyselo - zablafuňky recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce, zalijeme vodou. Vody dáme trochu víc než při běžném vaření. Osolíme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a bobkové listy.
Když jsou brambory měkké, zalijeme smetanou s rozkvedlanou moukou, povaříme a přidáme podle chuti ocet. Necháme vařit a do toho rozklepneme vejce. Lehce zamícháme, aby zůstala celá a brambory na kyselo - zablafuňky mírně vaříme asi 5 minut.
Na porci počítáme 1 - 2 vejce.