Brambory na kyselo - zablafuňky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
1 lžička ocet
2-3 ks bobkový list
1 ks malá cibule
1 lžíce hladká mouka
1 kelímek smetana nebo šlehačka
0 kg syrové brambory
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce, zalijeme vodou. Vody dáme trochu víc než při běžném vaření. Osolíme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a bobkové listy.

  2. Když jsou brambory měkké, zalijeme smetanou s rozkvedlanou moukou, povaříme a přidáme podle chuti ocet. Necháme vařit a do toho rozklepneme vejce. Lehce zamícháme, aby zůstala celá a brambory na kyselo - zablafuňky mírně vaříme asi 5 minut.

  3. Na porci počítáme 1 - 2 vejce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!